img

Holiday Inn Warsaw City Centre już dostępny!

www.ihg.com

W Warszawie otwarty został kolejny hotel grupy InterContinental Hotels Group (IHG). Holiday Inn City Center, bo o nim mowa, został zlokalizowany przy ul. Twardej. Dla gości przygotowano min. 14 tys. metrów kwadratowych powierzchni, 256 pokoi oraz unikatowy projekt o nazwie Open Lobby Concept.

Projekt opracowała firma UBM Polska. Ten czterogwiazdkowy hotel został zaprojektowany przez architektów: dr Przemysława Kaniewskiego oraz mgr Annę Rydzewską-Szpak. Twórcy inspirowali się nowojorskim biurowcem Flatiron. Nowością jest zaprezentowany Open Lobby Concept, czyli ogólnodostępna strefa łącząca biznes i rekreację.

– Z założenia, open lobby ma spełniać funkcję otwartego miejsca spotkań zarówno dla osób, które szukają miejsca do odpoczynku, jak dla ludzi biznesu. Nie ograniczamy się wyłącznie do gości hotelowych. Będzie to wyróżnik naszego hotelu – mówi Marek Kaszewski, dyrektor generalny hotelu. – W otwartej przestrzeni lobby, bez wyraźnego podziału na sektory znajdą się m.in.: recepcja, bar, część restauracyjna, otwarta kuchnia i wiele miejsc idealnie dostosowanych odpoczynku, zabawy oraz spotkań biznesowych.

Hotel oddaje do dyspozycji gości 16 pięter ( z 18). Na najwyższych piętrach, można podziwiać panoramę miasta - na tarasie widokowym. Główną zaletą prezentowanego miejsca są doskonale zaprojektowane przestrzenie.

Goście biznesowi otrzymają do dyspozycji całe piętro na potrzebę organizacji spotkań. Doskonale wyposażone sale konferencyjne, będzie można dowolnie aranżować, w zależności od potrzeb klienta. Będzie to możliwe dzięki układowi pomieszczeń: 4 sale połączone są foyer. Największa na powierzchnię 80 mkw., kolejne po 30 mkw. Łącznie mogą pomieścić 130 osób.

Budynek usytuowano u styku 2 znanych dzielnic Warszawy: Śródmieścia i Woli. Sąsiedztwo jednego z największych dworców kolejowych i centrów handlowych, bliskość muzeów, siedzib wielkich korporacji sprawia, że Holiday Inn Warsaw City Centre jest idealnym wyborem nie tylko dla klientów biznesowych. Spełnia kryteria idealnego punktu wypadowego do zwiedzania stolicy.

O podniebienia gości będzie dbał Paweł Suchenek, doświadczony szef kuchni, Swój talent szlifował min. w luksusowych hotelach w Szwajcarii, Armenii, Wielkiej Brytanii i Belgii. Karta dań będzie stała: dania kuchni tradycyjnej połączono z elementami dań międzynarodowych. Będzie uzupełniana lunchami z daniami sezonowymi, w ofercie dla biznesu.

Zobacz także

Nasi partnerzy

(C) 2017 salekonferencyjne.pl